Menu

Social Advertising Dé manier om online jouw doelgroep te bereiken!

De gemiddelde Nederlander maakt anderhalf uur per dag gebruik van social media. En dat neemt alleen nog maar verder toe. Tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden van Social Advertising! Want waar je doelgroep is, wil jij ook zijn. Bij APC zijn we gespecialiseerd in adverteren via Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest en YouTube.

De voordelen van Social Advertising:

  • Zeer specifieke targetingopties, zowel demografisch als op interesses en betrokkenheid;
  • Mogelijkheden tot retargeting, waardoor je jouw klant volledig door een social media marketing funnel kunt trekken;
  • Inzetbaar voor naamsbekendheid, leadgeneratie, conversieverhoging en nog veel meer!
Lees hier hoe Social Advertising voor onze klanten succesvol was!

Hoe werkt Social Advertising?

Allereerst kijken we naar de kanalen waarop jouw doelgroep aanwezig is. Een jonge doelgroep is eerder actief op Instagram, zakelijk ben je op LinkedIn weer aan het juiste adres. Vervolgens gaan we aan de slag met de targeting van jouw ideale doelgroep. Wie wil je bereiken? Waar wonen ze? Waarin zijn ze geïnteresseerd? Vinden ze jouw merk of organisatie al ‘leuk’?

Hierna richten we de campagne voor je in. Op welk social media kanaal je ook adverteert, je kiest hierbij uit het genereren van naamsbekendheid, stimuleren van de overweging of het verhogen van conversie. Het meest logisch is om deze zogeheten ‘campaign objectives’ aan te laten sluiten op de bijpassende fase in de Customer Journey van de klant. Wanneer je gebruikmaakt van meerdere campagnes in diverse fases, spreken we van een campagne flow. Deze is ervoor bedoeld om je klant van eerste indruk tot en met de aankoop te bereiken.

Content creatie voor Social Advertising

Het succes van een campagne op social media valt of staat met goede content. Het is dus super belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan goede copy, aantrekkelijke visuals of misschien wel een spetterende video. Wij adviseren je graag over welke content passend is bij welk medium, welke doelgroep, de gekozen advertentievorm en de fase van de klant in de Customer Journey.

Mockup social ads LKKR Doetinchem

Facebook Advertising

De mogelijkheden voor een Facebook advertentie zijn eindeloos. Je kunt kiezen tussen single image ads, carrousels, video’s en zelfs complete instant experiences. Zo is er altijd een advertentieformat dat passend is bij jouw doelen.

+ Geschikt voor het verhogen van conversiepercentage!

Meer over Facebook Advertising

LinkedIn Advertising

De B2B markt taai? Moeilijk om nieuwe leads te verzamelen? Niet met advertenties op LinkedIn! Het grootste voordeel van dit platform zijn de uitgebreide, specifieke targetingopties. Je kunt targeten op bedrijfsnaam, functie, branche en nog veel meer.

+ Spot on bij een zakelijke doelgroep!

Meer over LinkedIn Advertising

Instagram Advertising

Gebruik van Instagram is vooral bij een jonge doelgroep erg populair. Val op met advertenties in de feed, op Instagram Explore of via Instagram Stories. Perfect om te sturen op brand awareness en het vergroten van je zichtbaarheid.

+ Bouwen aan naamsbekendheid bij jongeren!

Meer over Instagram Advertising

Pinterest Advertising

Producten promoten via Pinterest is vooral interessant wanneer je wil bouwen aan naamsbekendheid en je zichtbaarheid wil vergroten. De kosten per 1.000 weergaven liggen hier namelijk veel lager dan op andere social media kanalen.

+ Hoge zichtbaarheid en lage CPM!

Meer over Pinterest Advertising

YouTube Advertising

Videomarketing is hot. Ook via YouTube. Het voordeel van dit kanaal is dat je pas betaalt als je video daadwerkelijk wordt bekeken. En die views scoor je natuurlijk wederom in een super relevante doelgroep.

+ Zeer specifieke targeting mogelijk!

Meer over YouTube Advertising

TikTok advertising

Hoe bereik je Generatie Z?  Televisie kijken ze niet en op Facebook zijn ze nauwelijks te vinden. Maar: TikTok is razend populair onder tieners en inmiddels ook twintigers en ouder. Perfect dus om jouw doelgroep toch te bereiken en je zichtbaarheid te vergroten. Maar wat betekent deze app voor jou als merk? 

+ Bouwen aan naamsbekendheid bij jongeren

Snapchat advertising

Snapchat is razend populair onder jongeren. Een doelgroep van 12 tot 24 jaar target je daardoor gemakkelijk op dit platform. Er zijn namelijk veel handige opties om gericht te adverteren. Hierdoor werk je direct aan jouw zichtbaarheid op Snapchat. Maar hoe kan je deze doelgroep targeten? 

+ Bouwen aan naamsbekendheid bij jongeren

Social Advertising uitbesteden?

Bij APC ben je aan het goede adres. Bij ons kun je jouw Social Advertising inspanningen deels of volledig uitbesteden. We denken mee over je marketingdoelen, de juiste content en manieren om jouw doelgroep te bereiken. Ook creëren we graag samen met jou next level visuals om je verhaal te versterken. En dat allemaal vanaf ons bureau in Doetinchem of bij jouw organisatie op locatie in Oost Nederland. Meer weten? Vul het formulier onderaan deze pagina in en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC