Menu

SEO (Search Engine Optimization) Zoek, en gij zult vinden

Vrijwel iedereen kent Google en gebruikt de zoekmachine dagelijks. Waar je ook naar zoekt, Google vindt het voor je. Maar hoe weet Google welke resultaten getoond moeten worden? En nog belangrijker: hoe speel je daarop in, zodat jouw website ook gevonden wordt (bovenin de zoekresultaten)? Dit alles heeft te maken met zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization, SEO). SEO is toepasbaar voor iedereen: ook voor jouw website! 

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Met SEO zorg je ervoor dat een website (beter) gevonden wordt in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing. Hoe hoger jouw website scoort, des te meer mensen op je website terecht komen. Simpel toch? Echter, dat hoger of beter scoren gaat niet altijd even gemakkelijk of snel. 

SEO is onder te verdelen in drie pijlers: content, techniek en autoriteit.

Scoren met content

Met content zoals tekst, afbeeldingen en video’s geef je invulling aan je website. Daarnaast is content ook belangrijk om uiteindelijk gevonden te worden. Door bijvoorbeeld blogs te schrijven over een specifiek onderwerp, kan je website daarop gevonden worden. Ieder stukje tekst en afbeelding draagt bij aan je SEO: de één net wat meer dan het ander.

Lees hier meer over copywriting voor SEO

De technische kant

Naast content is het ook super belangrijk dat je website technisch goed in elkaar zit. Dit is niet alleen voor de gebruikerservaring, maar ook voor zoekmachines. Zoekmachines willen jouw website op een zo snelle en gemakkelijk mogelijke manier begrijpen, door deze te crawlen (doorzoeken). Een betere techniek draagt direct bij aan een goede en gebruiksvriendelijke zoekmachine optimalisatie.

Nieuwe website? Ook dan is techniek heel belangrijk voor je SEO

Autoritair zijn

Als laatste is het ook belangrijk om een autoriteit over iets te zijn. Het maakt niet uit waarover, zolang jij er maar voor zorgt dat je betrouwbaar bent. Websites en personen die weten waar zij over praten, ranken beter. Een groot onderdeel van autoriteit is linkbuilding. Linkbuilding bestaat uit het verkrijgen van externe links (backlinks) van andere websites. Hoe hoger de kwaliteit, autoriteit en betrouwbaarheid van die links, des te beter.

Wanneer pas je SEO toe?

SEO is een continu proces en een proces voor de lange termijn. Dit betekent dat de juiste tijd voor het toepassen van SEO (optimalisaties) altijd is. Ga je een nieuwe website bouwen of ga je je huidige website aanpassen? Dat is hét perfecte moment om met SEO te beginnen! Dit bespaart je een hoop tijd en geld en het is direct beter voor je rankings. Hoe sneller je met SEO begint, des te beter.  

Ook beter scoren in de zoekmachines?

Wil je ook beter ranken in de zoekmachines, maar heb je geen idee hoe dat moet? Of wil je graag weten hoe jouw website ervoor staat? Wij helpen je graag verder! Bij APC zijn we ervaren in het meetbaar maken en monitoren van SEO prestaties. Daarnaast kunnen wij ook het volgende voor je doen:

Toch liever zelf aan de slag of wil je gewoonweg meer weten over SEO? Wij geven ook trainingen: op locatie of bij ons op kantoor. Net zo gemakkelijk.

Contact

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC