Menu

Copywriting voor SEO Schrijf voor je doelgroep, niet voor Google

Je website is technisch in orde en je hebt een lijst met zoekwoorden. Tijd om die woorden te gaan verwerken in de teksten. Waar ze terecht komen verschilt per website en pagina, maar één ding is zeker: er zal geschreven moeten worden. Ofwel, copywriting. Iedere website heeft copy nodig met een eigen, unieke invalshoek.

In het proces van copywriting wordt er onder andere rekening gehouden met de doelgroep, de tone-of-voice en het doel van de tekst. Met copywriting voor SEO ga je een stapje verder en houd je ook rekening met zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Bij APC doen wij dagelijks aan copywriting: voor onszelf, onze opdrachtgevers en natuurlijk voor jou!

Bekijk hier al onze tevreden opdrachtgevers

Wat is SEO copywriting?

Met SEO copywriting schrijf je teksten die bijdragen aan de online vindbaarheid van een website. Ofwel, SEO-vriendelijke teksten. Dat betekent dat je iets anders moet schrijven dan ‘normaal’ de bedoeling is. Denk aan het gebruik van zoekwoorden, het aantal zoekwoorden en waar je de zoekwoorden in de tekst en titel plaatst. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden, dat online anders gelezen wordt dan bij offline media zoals kranten en magazines. 

Waarom is copywriting belangrijk?

Als je wilt dat je website beter gevonden wordt, moet je de website voorzien van content. Door je website onder andere van tekst – en dus ook zoekwoorden – te voorzien, zorg je ervoor dat je website gevonden kan worden in de zoekresultaten. Natuurlijk komt hier nog veel meer bij kijken dan alleen tekst (er zijn namelijk zo’n 200+ SEO rankingfactoren!). Maar met SEO copywriting zorg je er in ieder geval voor dat je teksten SEO vriendelijk zijn en zet je een eerste stap naar een goede vindbaarheid binnen de zoekmachines. 

Schrijf voor je doelgroep, niet voor Google

We merken steeds vaker dat veel teksten (onbewust) SEO vriendelijk geschreven zijn. Niet voor niets zeggen we ook dat het beter is om voor je doelgroep te schrijven en niet voor Google. Google wordt namelijk alsmaar beter in het begrijpen van tekst. Je tekst helemaal volgooien met zoekwoorden is lang verleden tijd. Indien je een goed stuk tekst kunt schrijven en een zoekwoord in gedachte houd, kom je al een heel eind. Maar een heel eind, is natuurlijk nog niet het complete verhaal. Wil je weten of jouw copy SEO vriendelijk is of heb je behoefte aan een copywriter? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Bel, app, mail, stuur een postduif

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC