Menu

Marketplaces Boost jouw verkoop door zichtbaarheid op marketplaces

Marketplaces kunnen (wanneer op de juiste manier ingericht) een groot aandeel leveren aan jouw online omzetontwikkeling. Dus daarom is de vraag: waarom gebruik jij met jouw organisatie nog geen marketplaces?

Wat zijn marketplaces?

Marketplaces zijn e-commerce platformen waarop externe partijen hun producten kunnen aanbieden. Dit kunnen zij doen door hun assortiment te plaatsen op een specifieke marketplace en vervolgens te verkopen. Deze manier van e-commerce levert vele extra voordelen op voor bedrijven.

Wat zijn de voordelen van marketplaces?

  • Meeliften op het succes van grote platformen (de marketplaces met veel kopende bezoekers), zonder dat je daarvoor hoeft te adverteren
  • Snel “live” op marketplaces zonder grote investeringen te hoeven doen
  • De naamsbekendheid van jouw merk of product verhogen door aanwezig te zijn op de marketplaces;
  • Orders kunnen meestal in je reguliere orderstroom meegestuurd worden, zodat het je geen extra handling kost

Marketplaces zijn platformen waarop consumenten honderden producten vanuit verschillende aanbieders kunnen bekijken, vergelijken en kopen. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat jouw producten relevant én goed vindbaar zijn op deze marketplaces. Wij maken gebruik van twee marketplaces, namelijk Bol.com en Amazon

Het inrichten van marketplaces met APC

Deze twee platformen hebben natuurlijk een mega bereik, daarom is het belangrijk dat ook jij zichtbaar bent op deze platformen. Hoe kunnen wij dat voor jou regelen? Onze Online Performance Consultants zijn elke dag bezig met alles omtrent online marketing. Daarom weten zij jou altijd de laatste ontwikkelingen over deze platformen te vertellen. Daarentegen weten zij óók wat er moet gebeuren om deze marketplaces juist in te richten met jouw producten. Zij passen hun expertise toe, en streven ernaar om meer transacties te realiseren via marketplaces. De campagnes en productinformaties worden tijdig geoptimaliseerd zodat de data altijd up-to-date is. 

Bol.com als marketplace

Zonder enige twijfel de populairste marktplaats voor de Nederlandse online shopper, Bol.com! En daarbij ook nog eens een zeer hoge naamsbekendheid. Daarom is het ideaal om mee te liften op hun succes. Er dient een feed te worden aangeleverd bij Bol.com, dit doen wij middels Channable. Dit is een feed management tool, waarin je al jouw producten gemakkelijk kunt exporteren. Met een goed ingestelde feed management in combinatie met de juiste prijs kwaliteitsverhouding kun je goed gaan ranken op Bol.com. Daarbij werken wij aan een betere vindbaarheid op Bol.com, maken we een API-koppeling zodat jouw bestellingen uit Bol.com direct terug te vinden zijn in je CMS en zorgen we voor een rapportage van alle data.

Amazon als marketplace

Het verschil met Bol.com is dat je met Amazon juist personen kunt bereiken uit de hele wereld, of juist uit specifieke landen of regio’s. Wel moet je vooraf beslissen of Amazon écht het juiste platform is voor jouw producten en of jouw producten goed aansluiten bij één van de 24 categorieën. Wij helpen jou graag bij het zichtbaar worden én verkopen van jouw producten op Amazon. We voegen de producten toe aan jouw Amazon account, regelen de orderverwerking en zorgen ervoor dat jij zichtbaar wordt op Amazon.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie op marketplaces? Welke marketplace het beste bij jouw organisatie past? En wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van marketplaces? Neem dan gerust contact op met één van onze Online Performance Consultants.

Contact

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC