Menu

Facebook Advertising Social media marketing die werkt

Een van de onderdelen van Social Advertising, is Facebook Advertising. Op deze pagina nemen we je mee in alle opties die het adverteren op Facebook te bieden heeft. En maak je borst maar vast nat; want dat zijn er heel veel! We geven je meer info over wat Facebook Advertising inhoudt, welke advertentievormen er zijn en hoe deze vorm van online marketing jouw organisatie helpt op de weg naar succes.

Wat is Facebook Advertising?

Facebook Advertising omvat alle advertentievormen op dit veelgebruikte social media kanaal. Het is de opzet van een campagne, van A tot Z. Dit proces loopt van het opstellen van een doordachte social marketing strategie tot het optimaliseren van de behaalde resultaten.

De voordelen van adverteren via Facebook:

 • Enorme hoeveelheid targeting opties. Je kan targeten op demografische kenmerken, interesses, pagina-likes, betrokkenheid en/of gebruikmaken van Lookalike Audiences.
 • Hoge impact met een laag budget. De gemiddelde CPM is €5,-.
 • Veel variatiemogelijkheden in content!

Facebook advertentievormen

Om gesponsorde berichten op Facebook te verspreiden zijn er diverse mogelijkheden. Afhankelijk van je doelen en de kenmerken van je doelgroep kun je kiezen voor:

 • Single Image Ad
  Bereik je doelgroep door het tonen van één afbeelding.
 • Video Ad
  Laat je product, dienst of bedrijfsverhaal zien door bewegend beeld en geluid.
 • Carrousel Ad
  Scroll door diverse producten uit de catalogus of gebruik de kaarten voor storytelling.
 • Lead Gen Ad
  Verzamel nieuwe leads door het verkrijgen van informatie met één klik.
 • Collection
  Geef je publiek de kans om producten en diensten te ontdekken, bekijken en kopen.
 • Instant Experiences
  Een full screen experience die opent na het klikken op een collection ad. Breng je merk en producten tot leven!

Waarom moet jij nu starten met Facebook Advertising?

Het is dé tijd om te starten met gesponsorde content op Facebook! Wereldwijd heeft het platform maandelijks 2,6 miljard gebruikers en is daarmee het grootste kanaal uit de social media marketingmix. En ondanks het ogenschijnlijk afnemen in gebruikers, stijgt dat aantal nog elke dag! Daarnaast worden de mogelijkheden voor targeting van je doelgroep steeds uitgebreider en specifieker.

Facebook adverteren uitbesteden

Bij APC hebben we diverse Facebook Advertising specialisten in dienst. Zij helpen jouw organisatie doeltreffende en succesvolle advertenties te verspreiden. Dat doen we door samen te kijken naar jouw strategie, de invulling van campagnes en vooral door veel te testen! Op basis van jarenlange ervaring weten we namelijk al heel veel, maar elke doelgroep en elke campagne is anders. We voeren graag A/B tests uit om te kijken wat voor jouw organisatie werkt en hoe we steeds beter kunnen worden.

Naast het uitbesteden van je Social Advertising activiteiten, kunnen we je ook voorzien in trainingen over Facebook Advertising. We helpen iedereen uit jouw organisatie daarmee naar het gewenste niveau.

Lees hier hoe we een succesvolle Facebook webinar training organiseerden voor KRAMP!

Meer weten of vrijblijvend kennis met ons maken? Samen sparren over volledige uitbesteding of een samenwerking waarin je zelf aan het roer staat? Vul het formulier onderaan de pagina in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC