Menu

Google Shopping gaat gratis productvermeldingen toelaten

E-commerce Geplaatst op 22 april 2020 door Coen Jansen

Sinds 2012 moet je betalen voor het plaatsen van advertenties binnen Google Shopping. Daar komt echter verandering in. Google heeft zojuist aangekondigd dat het nu ook mogelijk wordt om producten gratis op Google Shopping te adverteren. 

In een blogpost legt Bill Ready uit dat de retail sector het de laatste jaren lastig heeft en dat dit door de Coronacrisis alleen maar erger is geworden. Door deze bijkomende uitdagingen heeft Google ervoor gekozen om de plannen voor het gratis aanbieden van producten te vervroegen. Vorig jaar is Google Shopping al flink veranderd en eerder dit jaar is bekend gemaakt dat producten in Google Search beter zichtbaar werden.

Amerika als eerste aan de beurt

Vanaf volgende week kunnen verkopers in Amerika naast de betaalde advertenties ook hun producten gratis aanbieden. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Google wil dit wereldwijd voor het einde van het jaar uitbreiden. 

Update: Google heeft op 5 mei bekend gemaakt dat Nederlandse bedrijven nu in aanmerking komen om producten gratis aan te bieden.

Blijven betaalde advertenties bestaan?

Google Shopping zal voornamelijk bestaan uit gratis vermeldingen. Betaalde advertenties blijven gewoon bestaan. Deze worden samen met de gratis advertenties getoond, waarbij betaalde advertenties voorrang krijgen. Het is nog niet duidelijk hoe Google onderscheid maakt tussen de betaalde en gratis advertenties binnen Google Shopping.

Voor retailers betekent dit dat zij hun producten gemakkelijker kunnen aanbieden aan de miljoenen mensen die dagelijks gebruik maken van Google Shopping. De shoppers onder ons halen er ook voordeel uit. Zij krijgen een breder aanbod van producten en winkels te zien. 

Samenwerking met PayPal

Ook gaat Google samenwerken met PayPal. Verkopers kunnen hun PayPal account linken om het onboarding proces te versnellen. Verder blijft Google continu samenwerken met huidige partners zoals Shopify, WooCommerce en BigCommerce.

Ook verkopen via Google Shopping?

Door je producten aan te bieden via Google Shopping ontstaan er extra kansen om je doelgroep te bereiken en je conversie te verhogen. Bied jij je producten nog niet aan via Google Shopping? Neem dan eens contact met ons op via onderstaand formulier. 

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC