Menu

Google for Jobs Nederland is LIVE

E-commerce Geplaatst op 16 september 2020 door Edwin Rouwhorst

Wist je dat 73% werkzoekenden uit de VS start met de zoektocht naar een baan via Google? In juni 2017 is job search engine live gegaan in de VS. De periode daarna maakte meerdere landen over de hele wereld kennis met Google for Jobs .

In Nederland kwam Google for Jobs ook in beeld. Na vele speculaties, is het nu (25 augustus) een feit geworden. Het is ideaal voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Maar wat is het precies en hoe zet je het in als bedrijf? 

Wat is Google for Jobs precies?

Google for Jobs is een zoekmachine voor banen. Google wil werkzoekenden de zoektocht naar een nieuwe baan makkelijker en overzichtelijker maken. Door relevante zoekresultaten komen werkzoekenden en werkgevers eenvoudiger bij elkaar. Google for Jobs is het Google shopping van de recruitment. Je ziet alleen geen producten, maar vacatures in een overzicht (widget). Het is van grote betekenis dat je goed te vinden bent. De top 3 vacatures worden weergegeven. Maar hoe kom je hierop terecht?

Hoe kom je op Google for Jobs?

Het is van belang dat als je op dit platform wilt komen, je gestructureerde data hebt. Dit is een stukje html code op je website die ervoor zorgt dat google snapt dat je een vacature hebt geplaatst die overgenomen kan worden. Dit is vergelijkbaar met de standaard SEO werkzaamheden. Heb je deze data niet? Dan is de kans klein dat je vacatures worden getoond.

Daarnaast is tekstueel ook invloedrijk. De vacatureteksten moeten goed aansluiten bij de werkzoekenden, want daar zoeken zij op. Het is dus van belang dat de kwaliteit van je vacatures goed zijn, want dit kan doorslaggevend zijn.

Tijd om te beginnen! 

Er zijn genoeg manieren om jouw doelgroep te bereiken. Door te beginnen, bereik je werkzoekenden gemakkelijk. De kans op nieuwe sollicitanten die exact bij jouw bedrijf passen is vele male groter geworden. Hoe bereik ik dit? Ga aan de slag met optimaliseren. Dan pas word je een meester in uitblinken. Juist nu is het goed om extra veel op te vallen en er mee te beginnen, voordat je concurrenten dat doen. Wij zijn benieuwd naar de toekomst en hoe alles verloopt.

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC