Menu

Google Data Studio: al je data in één oogopslag

Digital marketing Geplaatst op 7 januari 2021 door Edwin Rouwhorst

Dagelijks Google Analytics, Google Ads, en Search Console doorlopen om je gegevens over te zetten naar een presentatie is verleden tijd. Data Studio maakt het mogelijk data gemakkelijk te visualiseren in een duidelijk en aantrekkelijk overzicht.

Google Data Studio is een gratis Google tool die gegevens uit diverse programma’s waar jij mee werkt, op één plaats visualiseert. Na het koppelen van die gegevensbronnen maak je gemakkelijk een dashboard waarin alleen de noodzakelijke, door jou geselecteerde gegevens worden vertoond.

Realtime dashboard of update dashboard

Data Studio geeft realtime updates. Heb je een e-commerce bedrijf en wil je graag realtime websitegebruikers en verkochten artikelen zien? Dan is Data Studio de juiste tool. De data die je verzamelt in Google Analytics kan rechtstreeks worden vertoond, waardoor je ziet wie, wanneer op je website is en jouw producten aanschaft.

Wil je wekelijks of maandelijks een update geven over de performance van jouw gegevens? Dan kan je alle data, week tegen week of maand tegen maand, met elkaar vergelijken. Als gegevensbron kan je hier bijvoorbeeld Google Analytics gebruiken voor website data en Google Ads voor de CTR en ROAS van advertenties en campagnes die lopen!

Welke databronnen kan ik toevoegen aan mijn Google Data Studio?

Data Studio heeft geïntegreerde koppelingen met alle verschillende Google platforms. Denk hierbij aan Ads, Analytics en Spreadsheets. Maar ook omvangrijkere systemen als BigQuery zijn te koppelen. Hierdoor zijn verschillende resultaten weer te geven in één overzichtelijk dashboard.

Er is ook een mogelijkheid om non Google kanalen te koppelen. Met een service als Supermetrics kunnen onder andere LinkedIn, Facebook en Youtube aangehaakt worden. Dit geeft de mogelijkheid om de resultaten van alle communicatiekanalen in beeld te brengen. En dat alles in één oogopslag.

Deel je Data Studio binnen jouw onderneming of organisatie

Data Studio stelt je in staat gemakkelijk live gegevens te delen. Als je dashboard helemaal compleet is, kan je heel simpel de link naar het dashboard delen, waarna iedereen inzicht heeft in de gegevens.

Naast het delen van live data kan je ook gemakkelijk een update versturen, via bijvoorbeeld de mail.  De gegevens kan je namelijk met één druk op de knop exporteren naar een PDF! Is dit nog te veel werk? Geen probleem. Google Data Studio kan ook automatisch een PDF naar de door jou geselecteerde mensen sturen. Super efficiënt dus!

Ook al jouw data en resultaten in één visueel dashbaord?

Bij APC hebben we voor tal van onze opdrachtgevers een Google Data Studio ingericht. Hier is al hun data samengebracht én kan elke organisatie nu altijd bij haar gegevens. Dat is nog eens transparant. En gemakkelijk. Wil jij dat ook? Bel dan gerust en informeer naar onze mogelijkheden.

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC