Menu

Datatrics Een boost voor je online omzet en leads

Datatrics geeft ons de tooling om Marketing Automation te bewerkstelligen en in hoog tempo customer journeys te ontwikkelen en optimaliseren. Dit met een gemiddelde stijging van 30% in het conversiepercentage. Dankzij deze Marketing Automation tool zijn wij in staat om betere bezoekers aan te trekken en die bezoekers sneller en vaker te laten converteren. Kortom: een snelle en duurzame weg naar conversie- en omzetverhoging.

Wil jij graag…

 • Conversie verhogen;
 • Jouw klanten laten terugkeren;
 • Een gepersonaliseerde email strategie;
 • Cross-sell en up-sell stimuleren door product recommendations;
 • Social media uitingen die passen bij de behoeftes van de klanten;
 • De juiste content op het juiste moment tonen.

Dan is Datatrics datgene wat jij aan het zoeken bent! En wij kunnen daarbij helpen!


gold-partner-logo

Datatrics Gold Partner

Wij zijn Datatrics Gold Partner en willen jou graag helpen bij het implementeren van dit platform. De content op jouw website kan worden gepersonaliseerd door het zelflerende algoritme. Op basis van de 360 graden klantprofielen van Datatrics wordt er door het algoritme bepaald wanneer en welke content getoond moet worden. Door middel van data regelt APC de juiste touchpoints in, die vervolgens door het slimme algoritme op het juiste moment wordt ingezet. Wil jij marketing automation gaan inzetten en op élk online kanaal personalisatie gaan toepassen? Dan is Datatrics de beste keuze.

Datatrics, een all-in-one marketing automation platform

Het personaliseren van mailcampagnes, sociale media uitingen en touchpoints op jouw website met één marketing automation tool. Datatrics koppelt namelijk diverse interne en externe kanalen en bouwt door middel van deze data 360 graden klantprofielen op. Voorbeelden van interne gegevens zijn Google Analytics, social media, website en webshop. Externe gegevens die hieraan gekoppeld kunnen worden zijn economische invloeden, zoektrends en weersvoorspellingen. Al deze data is direct om te zetten in uitvoerbare acties. Door deze gegevens te confronteren worden er op het juiste moment aan de juiste doelgroep unieke touchpoints getoond.

Significante stijging in omzet en conversiepercentage

Door slim gebruik te maken van een Marketing Automation tool als Datatrics is APC in staat om een significante stijging in omzet en conversiepercentages te realiseren. Ook kan dankzij Marketing Automation de online advertising veel gerichter worden ingezet en specifieker worden getarget. Dit kan worden gerealiseerd omdat we veel meer van de doelgroepen weten door alle data.

30% stijging in conversie door inzet marketing automation 16% conversiepercentage verbetering binnen 1 maand

Hoe gaat APC voor jou te werk met Datatrics?

Bij APC hebben we al veel trajecten op mogen zetten voor onze opdrachtgevers. Door onze ervaring en de toegankelijkheid van Datatrics kunnen wij een traject snel implementeren. Zo kunnen wij binnen een maand Datatrics draaiende hebben en de eerste conversie verbeteringen zien. Hieronder volgt een voorbeeld van hoe een Datatrics traject verloopt bij APC:

 • Eerste week: Kick-off customer journey sessie met de opdrachtgever.
 • Tweede week: Ontwikkeling en koppeling databronnen.
 • Derde week: Implementatie customer journey touchpoints en quick-win campagnes.
 • Vierde week: Livegang customer journey.

In een specifieke case voor onze opdrachtgever Outlet Duiven zagen het traject en de geboekte resultaten er als volgt uit:

 • Eerste week: Datatrics volledig meetbaar.
 • Tweede week: Gehele customer journey geïmplementeerd.
 • Vierde week: Alle productcampagnes ingeregeld en draaiende.
  • Resultaat na week 4: 30% stijging in het conversiepercentage.
 • Zesde week: Succesvolle abandoned cart campagne ingeregeld.
 • Achtste week: Google Ads en Facebook segmenten aan campagnes toegevoegd.
  • Resultaat na week 8: 58% hogere doorklik vanuit Google Ads.

Ook de customer journey van je webshop of website verbeteren?

Wil jij weten hoe wij de customer journey voor jouw webshop of website samen kunnen verbeteren? Wil je weten welke doelstellingen we hiervoor kunnen formuleren? Of wil je een demo van onze Marketing Automation tool Datatrics? Neem dan contact met ons op via mail, telefoon of meld je aan voor een gratis online demo.

Contact

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC