Menu

Data en Analytics Wij houden van data

Ieder contactmoment van een persoon met je website of webshop creëert een datapunt. Door online (en offline) data van websitebezoekers en klanten te verzamelen en analyseren is het mogelijk om het gedrag en de klantreis in kaart te brengen. Denk aan het verzamelen en analyseren van websitebezoeken, conversies, doelen en kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s). Deze data – en meer – zorgt voor waardevolle inzichten. Inzichten die ons en jou helpen bij het maken van strategische en tactische beslissingen.

Data verzamelen en analyseren

Hoe weet je hoe loyaal je (webshop)klanten zijn? Hoe functioneert je sales funnel van lead tot order? Welke producten zorgen voor de grootste kans op een herhaalaankoop? Door de juiste data boven water te krijgen, kunnen wij antwoord geven op dit soort vraagstukken. Maar hoe verzamel en analyseer je die data?

Dat kan op vele verschillende manieren. Een van de meeste bekende tools hiervoor is Google Analytics. Deze tool stelt ons in staat om alle gegevens van je websitebezoekers op één punt te verzamelen en te analyseren. Naast Analytics maken we ook gebruik van Google Data Studio. Hiermee plaatsen we alle belangrijke data overzichtelijk op één plek. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar zo maken we het ook inzichtelijk voor onze opdrachtgevers. En social media data? Die verzamelen wij ook met de respectieve gereedschappen.

Ook maken wij gebruik van Marketing Automation voor het verzamelen en analyseren van data. Dit maakt het mogelijk om al die data te koppelen aan de juiste boodschap of actie richting de (website)bezoeker. Een aantal tools die wij hiervoor gebruiken zijn Datatrics, Active Campaign, Hubspot, Spotler en Mailchimp.

Maak kennis met Marketing Automation

Ook al je data inzichtelijk hebben?

Heb je geen kijk op je data? Geen idee welke tooling bij jouw bedrijf past? Bij APC helpen we je graag verder. Wij implementeren en beheren alle data (gereedschappen) die jij nodig hebt. Het enige wat jij daarvoor moet doen is je data achterlaten in onderstaand contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook.

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC