Menu

De nieuwe YouTube Video Builder: snel en gemakkelijk video’s maken

Content marketing Geplaatst op 6 mei 2020 door Coen Jansen

Wil je een video advertentie creëren, maar heb je daarvoor niet de tijd of de benodigdheden? Dan is de nieuwe YouTube Video Builder mogelijk een uitkomst voor jouw bedrijf. Met de tool creëer je snel, gemakkelijk en gratis korte video advertenties die direct in je Ad campagnes te gebruiken zijn.

Eerst even toegang vragen

Voordat je aan de slag kan moet je eerst toegang tot de YouTube Video Builder aanvragen. Na aanmelding duurt het tot vijf werkdagen voordat je toegang krijgt. Genoeg tijd om alvast te brainstormen over een nieuwe Ad campagne 🙂

Aan de slag met de Video Builder

Zodra je toegang hebt verkregen, kun je aan de slag met de YouTube Video Builder. Momenteel heb je keuze uit 13 templates. De Video Builder is nog in Beta versie, waardoor het mogelijk is dat er tussendoor templates en opties worden toegevoegd of verwijderd. Ieder template heeft een verschillend aantal afbeeldingen en tekstvelden om te wijzigen. Zodra je met de template previews een goede template hebt gevonden, zet je deze in drie simpele stappen om naar een eigen video.

Creëer je video: alle mogelijkheden

In de eerste stap zet je de template geheel om naar eigen wens, door middel van:

  • Brand kleuren: zodat de algemene stijl en tekst bij jouw brand passen.
  • Logo: deze mag natuurlijk niet ontbreken.
  • Afbeeldingen: hoeveelheid verschilt per template.
  • Tekstvelden: je hebt 20 tot 40 tekens per veld, waarbij je ook specifieke call-to-action en URL-velden tot je beschikking hebt. 
  • Lettertype: keuze uit Google Fonts. Je eigen fonts uploaden is niet mogelijk.
  • Muziek: je hebt keuze uit 37 muzieknummers van de YouTube Music Library. Ieder nummer heeft een ‘mood’ beschrijving om de track te vinden die bij je bedrijf past en bij de stemming, beelden en boodschap van de advertentie.

Verder zijn andere opties zoals de afspeeltijd, snelheid of de positie van tekst en afbeeldingen niet te wijzigen.

Tevreden met je video? Creëer de video en YouTube genereert jouw video in ongeveer een minuut. In de volgende stappen geef je de video een titel en kies je naar welk YouTube kanaal de video geüpload moet worden. Informatie zoals de titel en beschrijving zijn later aan te passen via de Video Manager van je YouTube kanaal. Sla vervolgens de video op om deze te delen of te gebruiken in je Ad campagne.

De Video Builder is (nog) niet voor iedereen bedoeld

De YouTube Video Builder zorgt ervoor dat het maken van video advertenties voor iedereen toegankelijk is. Het is echter niet voor iedereen weggelegd. Geheel je eigen gang gaan is niet mogelijk. Maar daar is de Video Builder natuurlijk ook niet voor bedoeld. Voor de video editing en advertising pro’s zal het niet veel toegevoegde waarde bieden. Nog niet in ieder geval. Wie weet wat de toekomst brengt. Wij zijn benieuwd hoe deze tool zich gaat ontwikkelen.

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC