Menu

De zoekmachines domineren met je webshop (SEO) OnlineVerf.nl

Digital marketing Geplaatst door Coen Jansen

Stel, je hebt een goed lopende webshop met honderden producten. Maar de hevige online concurrentie drijft je klikkosten (CPC’s) in Google Ads op, wat er weer voor zorgt dat de concurrentie op zoek gaat naar andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld naar betere SEO prestaties, om niet volledig afhankelijk te zijn van Google Ads.

Precies, dat wordt dus vechten voor een plekje in de SEO resultaten. Maar hoe pak je dat slimmer aan dan je concurrentie, zodat jij goed vindbaar blijft binnen je doelgroep? Een flinke uitdaging, waar we samen met OnlineVerf.nl aardig in geslaagd zijn.

De Focus

#1 in Google gevonden worden op al je relevante keywords is helaas vrijwel onmogelijk, maar wat kan je wel doen? Niet alle productgroepen zullen evenredig bijdragen aan je omzet en wellicht zie jij als ondernemer nog meer groeipotentie in bepaalde merken of producten. Dit was ook het geval bij OnlineVerf.nl. Uiteindelijk is er gekozen om voor 2 verfmerken de SEO posities waar mogelijk te verbeteren. Deze merken zijn bekend bij het grote publiek dus er is veel zoekvolume. Hierdoor is er ruimte om meer marktaandeel te claimen en ze zijn marge technisch interessant. 

Aan de slag! Wat hebben we gedaan?

 1. 0-meting
 2. Keyword onderzoek
 3. Keyword clusters maken
 4. Uitbreiden landingspagina’s
 5. Navigatie uitbreiden
 6. Optimalisatie page titles en descriptions

Dit lijkt zo gedaan, maar is echt een zorgvuldige klus. Kwalitatieve content en kwalitatieve KPI’s als bounce% en time on site krijgen steeds meer waarde in het SEO algoritme van Google. Je moet je bezoeker dus daadwerkelijk iets relevants aanbieden, anders prikt Google daar zo doorheen. Wat hebben de SEO optimalisaties opgeleverd voor OnlineVerf.nl? 

 • Ruimte om nog meer product specifieke content te schrijven > Google likes!
 • Meer relevante landingspaginas voor zowel SEA als SEO verkeer > Google likes!
 • Bij juiste opbouw van de pagina’s genereer je een prachtige URL met alle relevante keywords > Google likes!
 • Als deze URL ook nog een plekje krijgt in je navigatie (dus zichtbaar op elke pagina) is jouw content website breed benaderbaar dus relevant > Google likes!
 • Je valt beter op in de organische resultaten en deze beïnvloeden positief de CTR > Google likes!

SEO rankings

Aanzienlijke stijging op verf-gerelateerde keywords binnen een half jaar

Doorklikratio

Significante stijging van het doorklikratio op de SEO vermeldingen in Google (de CTR), daardoor meer en relevant SEO bezoek

 

 

 

We zijn erg blij met de manier waarop we met APC samen aan onze SEO rankings en prestaties hebben gewerkt. Zowel in de strategie als in de uitvoering heeft APC ons aan de hand genomen. Prima werkwijze met concreet resultaat!

Tim de Jong OnlineVerf.nl

Ben je aan de hand van deze case nieuwsgierig geworden naar de exacte stijgingen in rankings en doorklikratio’s? Neem contact met ons op en we lichten de case in detail aan je toe!

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC