Menu

25% meer volgers door Social Advertising

Social advertising Geplaatst door Coen Jansen

Wil je alles weten over een snelle, doeltreffende manier om je bereik te vergroten? Jouw volgers pijlsnel laten oplopen? Ben je nieuwsgierig naar de effecten van social advertising? Wij vertellen hoe een Facebook en Instagram campagne voor LKKR Doetinchem zorgde voor mooie successen.

Dat Doetinchem de leukste stad uit de Achterhoek is, wisten we bij APC natuurlijk al lang! Hiervoor is onder andere Stichting Binnenstad Bedrijf Doetinchem verantwoordelijk. Zij houden de stad leefbaar, gezellig en aantrekkelijk. En daar helpen wij graag aan mee. Daarom stelden we samen een social advertising campagne op, om dit te stimuleren.

In de social campagne stonden de volgende twee fases centraal:

1: Oproepen om lokale ondernemers te steunen. Doel: sympathie wekken en duidelijk maken dat lokaal kopen noodzakelijk is voor behoud van de binnenstad. 

2: Communiceren dat je veilig kunt winkelen. Doel: vertrouwen winnen en mensen oproepen om te komen genieten in de binnenstad. 

Online kanaalkeuze

Op basis van deze input, en met info over de gewenste doelgroepen, is APC aan de slag gegaan. Omdat uit demografische gegevens bleek dat in de gemeente Doetinchem veelal mensen wonen tussen 35 en 65 jaar, wisten we al snel dat Facebook een geschikt kanaal was. Deze leeftijdsgroep is namelijk goed vertegenwoordigd op dit platform. Ook het gebruik van Instagram neemt bij deze doelgroep steeds verder toe. Daarom is ook dat kanaal gebruikt. 

Campagnedoelen

We hebben twee campagnes opgesteld, op basis van de campagne fasen. In de eerste campagne hebben we gestuurd op bereik en zichtbaarheid. Zo kwam LKKR Doetinchem breed onder de aandacht en in de top-of-mind van de ontvanger. In de tweede campagne hebben we gestuurd op interactie. Dit hebben we gedaan door op te roepen om vrienden, familie en bekenden te taggen.

Mockup social ads LKKR Doetinchem

Visuals en copy

Bijpassend bij de doelen, doelgroep en kanalen hebben we diverse copy en visuals ontwikkeld. De copy lag zoveel mogelijk in één lijn met de organische content van LKKR Doetinchem en sloot inhoudelijk aan op de gestelde doelen. Voor de visuals zijn we (op een rustige middag ;-)) zelf de stad in geweest om foto’s te maken. Deze zijn later professioneel bewerkt, voorzien van het logo en een kader.

Het kader is gebaseerd op het logo van LKKR Doetinchem. In het logo staat de rand met de opening voor een lekker welkom. Daarnaast symboliseert het de stad (stadspoort) die voor letterlijk iedereen openstaat. Dezelfde symboliek komt terug in het ontworpen kader van de visuals, waarbij openingen zijn gecreëerd door het kader achter diverse elementen binnen de foto’s te laten verdwijnen. We zijn er super trots op dat LKKR Doetinchem hier zó enthousiast over was, dat ze dit visuele concept nu ook toepassen op hun organische berichten.  

Resultaten

Met de juiste targeting, aantrekkelijke visuals, doeltreffende copy en vele A/B tests in alle uitingen hebben we gezorgd voor de volgende resultaten:

Daarnaast is het aantal volgers op Facebook met 20% (ruim 1.000) toegenomen en op Instagram zelfs met 25% (ruim 250)! Dat zijn enorme aantallen en LKKR Doetinchem realiseerde met de campagne hun complete marketingdoelstelling omtrent volgers voor 2020! 

Happy customers

Wil jij ook samenwerken met APC? Dan kan Sanne van LKKR Doetinchem je vast vertellen wat je te wachten staat:

Wij zijn enorm enthousiast over de samenwerking met APC. Naast dat zij veel kennis en ervaring in huis hebben, zijn ze uitermate flexibel. Doormiddel van de campagnes op Facebook en Instagram hebben we verrassende resultaten behaald. Naast het realiseren van de vooraf bepaalde doelen w.b. bereik en interactie, hebben we aanvullend 20% meer volgers op Facebook en 25% meer Instagram volgers! Tenslotte heeft deze campagne ons waardevolle nieuwe inzichten gegeven over de online houding en het gedrag van onze doelgroepen.

Sanne de Rijcke LKKR Doetinchem

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC