Menu

APC Blog De laatste tips, tricks & trends over digital!

E-commerce 2 min

Google for Jobs Nederland is LIVE

Wist je dat 73% werkzoekenden uit de VS start met de zoektocht naar een baan via Google? In juni 2017 is job search engine live gegaan in de VS. De periode daarna maakte meerdere landen over de hele wereld kennis met Google for Jobs .

Lees verder
Social advertising 5 min

Adverteren op LinkedIn: til je campagnes naar een hoger niveau [5 tips]

Ongetwijfeld maak je gebruik van een persoonlijke LinkedIn-pagina. Het grootste zakelijke platform ter wereld, kunnen we wel stellen. Nieuwe baan hier, promotie daar… Maar maak jij al gebruik van LinkedIn als marketingkanaal? LinkedIn Advertising is namelijk super geschikt om te bouwen aan naamsbekendheid of het genereren van leads.

Lees verder
Social advertising 2 min

Wat kost adverteren op LinkedIn?

Over de voordelen van LinkedIn Advertising schreven we al meerdere blogs. Het is de ideale manier om jouw B2B doelgroep te bereiken. Je kunt binnen deze doelgroepen super specifiek targeten, retargeten en zorgen voor concrete leads. Maar wat kosten LinkedIn ads nou eigenlijk?

Lees verder
Digital marketing 3 min

Call tracking: lead generatie inzichtelijk met AdCalls

Ken je dat gevoel dat je leads wil genereren, maar je campagnes volgens Google Analytics te weinig opleveren? Blijf je optimaliseren, maar zie je geen conversieverbetering? Overweeg dan eens om call tracking in te zetten! Het is dé manier om meer inzicht te verkrijgen in conversie(s), je marketingcampagnes nog beter te kunnen optimaliseren en waarde toe te kennen aan je resultaten.

Lees verder
Digital marketing Online marketing stagiaire 4 min

De customer journey specifiek inrichten met Cialdini, doen of niet?

In een voorgaande blog heb ik mijn afstudeeronderzoek toegelicht. Toen stond ik op het punt om te starten met het schrijven van mijn scriptie. Nu 20 weken later heb ik mijn scriptie ingeleverd en ben ik geslaagd voor de opleiding Commerciële economie met de studieroute Online marketing! Ben je benieuwd naar wat de overtuigingsprincipes zijn, de centrale onderzoeksvraag of wat de relevantie voor APC is? Klik dan hier!

Lees verder
Digital marketing 2 min

“Je gelooft NOOIT wat Google nu doet!” – Google doet clickbait Ads in de ban

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: advertenties met grote en vage kreten, die uiteindelijk hun beloftes niet waarmaken. Of wat dacht je van de bekende voor-en-na-foto’s van mensen die binnen no time veel gewicht zijn verloren (en plotseling ook weer weten hoe ze moeten lachen). Bij Google zijn deze advertenties vanaf 15 juli niet meer toegestaan. 

Lees verder
Digital marketing 3 min

Pinterest Advertising voor awareness bij je B2C doelgroep

De coronacrisis zorgt ervoor dat we meer thuis zijn dan ooit. En doordat we zoveel tijd binnenskamers doorbrengen, komt de innerlijke klusser in ons naar boven. Dat bleek toen de online omzet van verf door het dak ging, speelgoed niet aan te slepen was en meubels als warme broodjes verkocht werden. Maar waar begin je, wanneer je zoveel wil veranderen? Bij het opdoen van nieuwe ideeën natuurlijk! Hierdoor nam het gebruik van Pinterest de afgelopen maanden enorm toe. En dat biedt een mooie kans om eens te kijken naar de voordelen van Pinterest Advertising.

Lees verder
Content marketing 5 min

De nieuwe YouTube Video Builder: snel en gemakkelijk video’s maken

Wil je een video advertentie creëren, maar heb je daarvoor niet de tijd of de benodigdheden? Dan is de nieuwe YouTube Video Builder mogelijk een uitkomst voor jouw bedrijf. Met de tool creëer je snel, gemakkelijk en gratis korte video advertenties die direct in je Ad campagnes te gebruiken zijn.

Lees verder
Digital marketing 6 min

Marketing Automation: grote impact door kleine personalisaties

De Customer Journey van je klanten is waardevol. Speel hier juist op in en je verhoogt je conversie en omzet. Zet hierbij Marketing Automation in en je kunt daar nog beter op inspelen. Maar wat zijn zoal de mogelijkheden met Marketing Automation? En wat levert het op? In deze blog geven wij antwoord op deze vragen. Inclusief voorbeelden en resultaten van een aantal van onze opdrachtgevers.

Lees verder
Content marketing 10 min

Zelf een SEO check uitvoeren? Zo pak je dat aan

Eerder gaven we je al een aantal praktische SEO tips die iedereen kan toepassen. Echter, je gehele website een SEO check geven kan flink wat tijd kosten. Zeker wanneer je alles handmatig één voor één gaat controleren. Gelukkig is dat niet nodig! In deze blog laten we zien hoe je dat een stuk sneller aanpakt. Hierbij kijken we naar een aantal basisonderdelen, zodat het voor iedereen uitvoerbaar is.

Lees verder
Content marketing 6 min

Interactie als onderdeel van je online marketingstrategie

Je hebt het allemaal. Een uitgedacht plan, een lading aan toffe content én het budget om dit bij jouw gewenste publiek onder de aandacht te brengen. Alles lijkt perfect te gaan. Maar toch blijft succes uit. De reden hiervoor kan jouw manier van interactie met de doelgroep zijn. Heb je namelijk al eens gekeken naar de reacties onder je geplaatste items? En de manier waarop je hierop reageert? Wij vertellen je graag over het belang hiervan. 

Lees verder
Digital marketing 3 min

Google en Facebook helpen MKB tijdens COVID-19 crisis

De coronacrisis raakt ons allemaal. De economie wordt hard getroffen en we kunnen gerust zeggen dat het voor iedereen een zware tijd is. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten! Dat moet ook zijn wat Google en Facebook hebben gedacht. Zij komen met een supportsystem voor MKB’ ers, waarmee zij een helpende hand bieden nu de wereld op z’n kop staat.

Lees verder
Digital marketing 5 min

Even tijd over? Bekijk deze 6 snelle SEO tips!

Heb je even tijd over? Bekijk dan of je content wel SEO-vriendelijk is met deze quick guide met praktische tips. Ze zijn direct toepasbaar, zonder dat je daarvoor eerst een uitgebreide SEO training moet volgen.

Lees verder
E-commerce René du Plessis 9 min

Google Shopping gaat flink op de schop

Google heeft in de Verenigde Staten een nieuw ontwerp gelanceerd van Google Shopping. Google heeft Google Shopping geüpgraded met een nieuw ontwerp en verschillende nieuwe functies waarmee gebruikers gemakkelijker kunnen vinden wat ze zoeken. Door de nieuwe functies wordt het voor de consument makkelijker om inspiratie op te doen, opties te vergelijken en om de beste deals te pakken. 

Lees verder
E-commerce 8 min

Marketing Automation – Alleen mogelijk voor de Coolblue’s en Booking’s van deze wereld?

Je kan er niet omheen in het huidige digital marketing landschap: marketing automation. De buzz omtrent het begrip is groot en 60% van de digital marketeers, die nog niet met marketing automation werken, geeft aan het in 2019 het op te gaan pakken. Is deze buzz terecht en moet elke webshop het als de wiedeweerga implementeren, of kan niet opgebokst worden tegen de kosten en de complexiteit van het inregelen?

Lees verder
E-commerce Bas Hulst 3 min

APC Gold Partner van Datatrics

APC is nu officieel Datatrics Gold Partner! Datatrics is een Customer Data Platform (CDP) dat webshops en websites in staat stelt om de online omzet en klantloyaliteit te verhogen. Hiermee verstevigt APC haar reputatie als gespecialiseerd bureau voor e-commerce en leadgeneratie marketing.

Lees verder
Digital marketing 7 min

Kennissessie YouTube Adverteren – Do’s and Don’ts.

82% van al het internetverkeer is anno 2021 “video”. Video is simpelweg niet meer weg te denken. De laatste tijd zijn er veel nieuwe ontwikkelingen geweest binnen videokanaal Youtube. Wouter en ikzelf gingen naar Google voor een interessante sessie over alle nieuwe features rondom Youtube for Action.

Lees verder
Digital marketing René du Plessis 7 min

Slimmere Google campagnes met minder werk, dankzij Channable

Sinds 2018 is APC officieel partner van Channable. Channable is een product feed management tool. Deze tool stelt APC in staat om met aanzienlijk minder werk toch (veel) grotere en relevantere online advertising campagnes in te richten, deels geautomatiseerd. Denk hierbij aan campagnes voor Google Ads of Facebook Ads. Met onderaan de streep een betere ROI op de marketing budgetten.

Lees verder
Techniek 12 min

11 tips voor betere technische SEO

Zes februari vond Friends of Search plaats in de Kromhouthallen in Amsterdam. Samen met ruim zeshonderd andere search specialisten en diverse internationale sprekers doken we onder andere in de wereld van technische SEO. In dit blog elf concrete tips voor betere technische SEO om hoger in Google te kunnen komen.

Lees verder
Digital marketing 7 min

B2B leads genereren via LinkedIn adverteren

Op zoek naar meer B2B leads? LinkedIn’s “gepromote” berichten bieden oneindige B2B targeting opties! Dit kan ook voor jouw organisatie super relevant zijn, mits je met het juiste doel en de juiste targeting aan de slag gaat. We geven je een kijkje in LinkedIn advertising.

Lees verder
E-commerce René du Plessis 7 min

ROAS. De perfecte KPI voor de effectiviteit van je marketing euro’s

Grote kans dat jij als marketeer of ondernemer online advertising inzet voor een webshop of voor leadgeneratie. Zoja, dan is het cruciaal om te werken met concrete doelstellingen, om het effect van je advertising euro’s te bepalen. De ROAS gaat je hier enorm bij helpen! Wat is de ROAS en hoe helpt hij jou om jouw advertising scherper in te richten?

Lees verder

Benieuwd? Mail je vraag en we nemen snel contact op!

Vestiging APC